Turul MTB al Fagarasului

Intrebari si raspunsuri referitor la acest tur. Un fel de FAQ, puteti intreba orice legat de acest tur aici.

  • Care este traseul acestui tur? Traseul initial a fost acesta. Plecare din Zarnesti in sens trigonometric, pe valea Marului, apoi stanga pe partea nordica a masivului prin Bucium, Lisa, Sambata, Avrig, Podu Olt pana in Tara Oltului la Talmaciu, traversam valea Oltului pana la Caineni, intram in Tara Lovistei pe valea Boitei apoi pe dealuri pana la Salatrucu, urcam pe valea Topologului si valea lui Stan la lacul Vidraru, apoi coboram la Bradet si continuam in sud spre Domnesti, Campulung si apoi prin culoarul Rucar-Bran pana la Zarnesti.
  • Cat dureaza? Cat costa? Dupa estimarile noastre poate dura intre 4-8 zile. Depinde cat si cum vrei sa pedalezi si cat de in forma esti. Avem traseele deja configurate pentru 4, 5, 6 zile…insa nu asta conteaza foarte mult. In functie de experienta fiecare isi poate face o ruta care sa-i convina la momentul respectiv. Pana acum variantele de cazare au fost pensiunile/case de oaspeti/localnici, insa poate fi facut turul si cu cortul. Costurile acestui tur sunt estimate la 80-120 Ron/pers/zi. Variantele noastre de cazare sunt destul de bune si extrem de atractive ca pret, intre 20-40 Ron/pers/zi, restul reprezinta cat cheltui pentru alimentare pe traseu si masa de seara, deci depind de fiecare.
  • Ce tip de bicicleta necesita traseul? Un MTB nu foarte pretentios sau o bicicleta de trekking. Traseul nu este tehnic, are bucati in care se ruleaza pe sosea. Raportul drumuri forestiere/sosea este cam 55%/45%, depinde foarte mult de ultima etapa – din Rucar la Zarnesti –  care poate fi facuta pe soseaua nationala sau prin Dambovicioara-Sirnea-Pestera-Zarnesti.
  • In ce perioada a anului ar trebui facut ? Cand e urmatoarea editie? Noi am facut acest tur in luna Mai, insa nu e neaparat o regula. Varianta de cazare la cort este indicata vara. Urmatoarea editie…cand are fiecare chef, strange gasca, culege date despre traseu si …apare urmatoarea editie.  Eu unul, de exemplu, nu intentionez sa-l fac mai des de o data la cativa ani.
Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: